Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομπωτής σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου, διοργανώνουν κοινή δράση στο πλαίσιο της ανάδειξης του μοναδικού στην περιοχή μας δάσους μαύρης ελάτης (Κεφαληνίας), στο βόρειο τμήμα του όρους Μπούμιστος στα Ακαρνανικά όρη. Η δράση θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές: μία περιπατητική και μία ορειβατική. 
Η περιπατητική διαδρομή ενδείκνυται για όσους δεν έχουν ορειβατική εμπειρία. Η πορεία θα είναι περίπου 14 χιλιόμετρα συνολικά και θα ξεκινήσει απ’ την Κομπωτή. Θα ακολουθήσει χωμάτινη διαδρομή στα ριζά του όρους Μπούμιστος, περνώντας από την κάτω πλευρά του δάσους, και θα φτάνει μέχρι την θέση Ασάνη όπου θα αντικρίσουμε τον Μύτικα και τον κάλαμο που βρίσκονται στην δυτική πλευρά του βουνού. 
Η επιστροφή θα γίνει από πιο χαμηλή διαδρομή η οποία θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο «Κτήμα Καπότη» όπου θα γίνει ξενάγηση και δοκιμή κρασιού ανωτέρας ποιότητας που παράγεται και εμφιαλώνεται από αμπελώνες που καλλιεργούνται στο σημείο. Θα ακολουθήσουμε την διαδρομή που περνάει μέσα απ’ την παλιά Κομπωτή η οποία εγκαταλείφθηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αφού την είχαν κάψει οι γερμανοί και στην οποία σώζονται οι δύο εκκλησίες του χωριού, Η Αγία Παρασκευή και ο Προφήτης Ηλίας. Τέλος η πορεία θα επιστρέψει στην Κομπωτή όπου ο πολιτιστικός σύλλογος Κομπωτής θα διοργανώσει για όλους τους συμμετέχοντες φαγοπότι σε ταβέρνα του χωριού με τοπικά φαγητά και ποτά.
Η ορειβατική διαδρομή θα ξεκινήσει επίσης απ’ την Κομπωτή και θα ακολουθήσει ορειβατική πορεία μέχρι την κορυφή του βουνού. Στην συνέχεια θα πορευτεί επί της κορυφογραμμής στην πάνω πλευρά του δάσους, θα κατέλθει μέσα απ το δάσος στην θέση Ασάνη, και θα ενωθεί με την ομάδα που θα κάνει την περιπατητική διαδρομή ακολουθώντας την ίδια πορεία επιστροφής. Η συνολική απόσταση της ορειβατικής διαδρομής θα είναι 17 χλμ. περίπου.

Η έναρξη και των δύο διαδρομών θα γίνει στην πλατεία της Κομπωτής την Κυριακή 05 Νοέμβρη 2017 ώρα 08:00 π.μ. Θα υπάρχουν ντόπιοι οδηγοί και για τις δύο διαδρομές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δύο διαδρομών. Η συμμετοχή γίνεται με ατομική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.
Καλούμε όλους όσους αγαπούν την φύση και θέλουν να γνωρίσουν τον τόπο μας να συμμετέχουν στην δράση μας και να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη Κυριακή. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 03 Νοέμβρη ώστε να υπάρξει σχετική μέριμνα για το τραπέζι που θα ακολουθήσει. Συμμετοχές μπορούν να δηλωθούν στον ορειβατικό σύλλογο Αγρινίου στο τηλέφωνο 6947220731 Ντάουλης Βασίλης και 6936144995 Γκούρλιας Νίκος, ο οποίος αναλαμβάνει και αρχηγός της αποστολής εκ’ μέρους του ορειβατικού. Επίσης στον πολιτιστικό σύλλογο Κομπωτής στο τηλέφωνο 6973690930 Τσιλιμαντός Δημήτρης και 6947822017 Ταμπακέλης Δημοσθένης.