Την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, θα πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη μας ανοιξιάτικη ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού, τον Κατελάνο (1.924 μ). Η μετακίνησή μας θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα μέχρι την Αγία Παρασκευή (Ζελίχοβο) από όπου θα ξεκινήσουμε για την ανάβαση στις 8 το πρωί από το εκκλησάκι. Η διαδρομή Μαχά (αφιερωμένη στη μνήμη του παλιού μας προέδρου) περιλαμβάνει κυκλική ανάβαση στον Κατελάνο με διάρκεια 8μιση - 9 ώρες και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Αρχηγός της ανάβασης θα είναι ο Χρήστος Χαντζής. Για όσους δεν επιθυμούν να φτάσουν μέχρι την κορυφή θα υπάρξει και δεύτερη ομάδα που θα πεζοπορήσει μέχρι τις τρεις βρύσες και τις Χελιμούδες, με διάρκεια 3 - 4 ώρες. Αρχηγοί αυτής της ομάδας θα είναι ο Χρυσόστομος Κωστάκης και ο Λεωνίδας Σταρακάς. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα για φαγητό στο Περιστέρι, για όσους το επιθυμούν.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6947220731 (Νταούλης Βασίλης).

20220501 121902

Την Κυριακή 7 Απριλίου ο ΕΟΣ Αγρινίου οργανώνει ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ εκδρομή στο Αγρίνιο. Εκκίνηση από τα γραφεία του συλλόγου στις 08:30, με διάρκεια ~ 3 ώρες. Η διαδρομή θα είναι σε χωματόδρομους και μονοπάτια οπότε συνιστάται ποδήλατο βουνού (ΜΤΒ). Προτείνουμε να έχετε μαζί σας νερό και την κατάλληλη σαμπρέλα όπως και το ποδήλατο να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση. Το κράνος είναι υποχρεωτικό.

facebook 1479212481523

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, οργανώνουμε εκδρομή στο Αργυρό Πηγάδι, με ανάβαση στην κορυφή του ανατολικού Παναιτωλικού, Τριανταφυλλιά (1.817 μ). Αναχώρηση στις 7 το πρωί με μικρό λεωφορείο και Ι.Χ. αυτοκίνητα και μετά την άφιξη στο χωριό θα ξεκινήσει η πορεία μας, συνολικής διάρκειας 5 ωρών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τα κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία στο βουνό, ενώ αν κάποιοι θέλουν μπορούν να κάνουν μικρότερο μέρος της διαδρομής. Το μεσημέρι θα ακολουθήσει φαγητό στην ταβέρνα του χωριού για όσους επιθυμούν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6947220731 (Νταούλης Βασίλης).

triantafilia 065

Ο σύλλογός μας κατέθεσε σήμερα 23/2/2024 επίσημο υπόμνημα προς το δασαρχείο Αγρινίου, σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα της χορήγησης αδειών εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών στην οροσειρά του Παναιτωλικού. Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ. Η καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους δεν θα περάσει!

 

panaitoliko aiolika1

Στα πλαίσια των δράσεών του ο ΕΟΣ Αγρινίου δρομολογεί την πραγματοποίηση έκθεσης φωτογραφίας στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς του Αγρινίου. Καλούμε τα μέλη που έχουν υλικό σχετικό με τα βουνά και τις δράστηριότητες του συλλόγου και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να μας στείλουν μέχρι 5 φωτογραφίες τους, ανάλυσης τουλάχιστον 8 megapixels. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποσταλούν στο email του συλλόγου (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) μέχρι τις 3 Μαρτίου και να συνοδεύονται υποχρεωτικά από τίτλο - τοποθεσία και έτος λήψης. Στη συνέχεια θα γίνει επιλογή των φωτογραφιών που θα εκτεθούν και θα ανακοινωθεί ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησης της έκθεσης.

 P1320078

Go to top