Το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου ο σύλλογός μας οργανώνει εξόρμηση στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας με ανάβαση στην κορυφή Γκορίλα (1658 μ). Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στις 9 και την πρώτη μέρα θα επισκεφτούμε την αρχαία Νικόπολη και το νεκρομαντείο του Αχέροντα. Διαμονή το βράδυ στην Παραμυθιά.

Την Κυριακή θα γίνουν 2 δραστηριότητες. Η Α΄ ομάδα θα πραγματοποιήσει την ανάβαση στην κορυφή Γκορίλα από τη διαδρομή αρχαιολογικός χώρος Ελέας - σπήλαιο Αγίου Αρσενίου - κορυφή Γκορίλα - Ελευθεροχώρι (περίπου 14 χλμ). Η Β΄ ομάδα θα ανεβεί μέχρι το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ελευθεροχώρι για να συνταντηθεί με την Α΄ ομάδα για την επιστροφή στο Αγρίνιο μέσω Εγνατίας.

gorila1

Την ερχόμενη Κυριακή 27/11 προγραμματίζουμε ανάβαση στην Καλάνα στα όρη Βάλτου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 το πρωί από τα τρένα με προορισμό το παλιό Χαλκιόπουλο από όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας. Θα επισκεφτούμε το σπήλαιο με το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη και στη συνέχεια θα κινηθούμε από το πυροφυλάκιο στην κορυφογραμμή.

kalana1240344

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου, ο ορειβατικός μας οργανώνει εκδρομή στο Μαίναλο στην ορεινή Αρκαδία.

Αναχώρηση στις 7 το πρωί από τον σταθμό του τρένου στο Αγρίνιο. Στάση πριν την Κόρινθο για καφέ. Προορισμός το Λεβίδι Αρκαδίας σε υψόμετρο 860 μέτρα  στο οποίο θα φτάσουμε γύρω στις 12 το μεσημέρι. Η πρώτη ομαδα θα ξεκινήσει για την κορυφή της Οστρακίνας (1982 μ.) με κατάληξη στο καταφύγιο του Μαινάλου μετά από 5 ώρες πορείας. Η δεύτερη ομάδα θα έλθει με το λεωφορείο στο καταφύγιο του Μαινάλου κι όσοι θέλουν θα ανέβουν κορυφή από εκεί με πορεία 2,5 ώρες. Φαγητό στην πλατεία του Λεβιδίου και διανυκτέρευση σε ξενώνα μέσα στο Λεβίδι.

Την Κυριακή 13/11 αναχώρηση στις 8 το πρωί για Βυτίνα, Δημητσάνα και επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο υδροκίνησης. Στη συνέχεια με εύκολη πεζοπορία θα δούμε την μόνη Προδρόμου. Φαγητό στη Δημητσάνα και επιστροφή από Αρχαία Ολυμπία και Πύργο στο Αγρίνιο.

Αρχηγός εκδρομής: Χρήστος Μαρίφογλου, τηλέφωνο 6938678295

Dimitsana peloponnisos

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ο σύλλογός μας θα συμμετέχει για μια ακόμα φορά στη γιορτή τσίπουρου και κάστανου που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κόνισκας.

Αναχώρηση από τα σχολεία στο σταθμό του τρένου στις 8 το πρωί με Ι.Χ. και μικρό λεωφορείο. Αφού φτάσουμε στην Κόνισκα θα πραγματοποιήσουμε μια εύκολη πεζοπορία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει φαγητό και γλέντι.

koniska phoca thumb l 12485

Αναχώρηση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί. Η πρώτη μας στάση στα Ζαγοροχώρια θα γίνει στο Μονοδένδρι όπου θα δούμε και τη θέα στο φαράγγι του Βίκου, στη συνέχεια θα περάσουμε από το Δίλοφο και θα σταματήσουμε στο γεφύρι του Κόκκορη. Επόμενος προορισμός το Καπέσοβο για καφέ ή φαγητό, πέρασμα από τη μονή Ρογκοβού και τέλος άφιξη στο Τσεπέλοβο όπου θα μείνουμε σε ξενοδοχείο. Την Κυριακή το πρωί η Ά ομάδα (ορειβατική) θα κάνει την ανάβαση στην κορυφή της Γκαμήλας (2497 μ.) από το Βραδέτο με επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Εκεί θα περιμένει και η Β' ομάδα που θα επισκεφτεί την περίφημη Σκάλα Βραδέτου και την θέση Μπελόη με την καλύτερη θέα στο φαράγγι. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο Βραδέτο και θα επιστρέψουμε στο Αγρίνιο.
Αρχηγός εκδρομής ο Άγγελος Χριστοδουλάκης.
tymfi39359221
Go to top