Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο σύλλογός μας βρέθηκε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Η ομάδα μας πραγματοποίησε πορείες στην περιοχή και απόλαυσε την φθινοπωρινή φύση, ενώ 6 άτομα ανέβηκαν την Κυριακή το πρωί στην κορυφή Λιάκουρα των Αγράφων με περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης.

Φωτογραφίες: Πέτρος Κατσιμπίνης - Θεώνη Λειβαδίτη

014 Medium

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2020#sigProGalleria25fd8c1e5e

Το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου, ο σύλλογός μας πραγματοποίησε εξόρμηση στη Βοβούσα του ανατολικού Ζαγορίου, στην περιοχή της περίφημης Βάλια Κάλντα. Αφού φτάσαμε μετά το μεσημέρι στο καταφύγιο της Βοβούσας όπου θα μέναμε για το διήμερο, ξεκινήσαμε για περπάτημα στο δάσος, μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του εθνικού πάρκου, ώσπου φτάσαμε στην περιοχή "Σμιξώματα" που το Αρκουδόρεμα ενώνεται με τον Αώο. Γυρίσαμε έπειτα στο καταφύγιο και το βράδυ περιηγηθήκαμε στο χωριό.

Την επόμενη μέρα, η βασική ορειβατική ομάδα από 10 άτομα πραγματοποιήσαμε ανάβαση στο Αυγό (2177 μ) σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα από πυκνό δάσος και καταπράσινα λιβάδια. Στην κορυφή, που είναι η ψηλότερη της περιοχής, υπάρχει παλιό πυροφυλάκιο από το οποίο μπορούσε κανείς να εποπτεύει το εθνικό πάρκο της Βάλια Κάλντα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος, Άγγελος Χριστοδουλάκης

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2020#sigProGalleria2e54e2f098

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στα Επινιανά Αγράφων και στην γύρω περιοχή, με αρκετή συμμετοχή. 23 μέλη και φίλοι του συλλόγου περπάτησαν στο υπέροχο μονοπάτι του Ασπρορέματος, ενώ 6 ακόμα ορειβάτες μας ανέβηκαν στην κοντινή κορυφή Κουρούνα.

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2020#sigProGalleria267353dce5

Την Κυριακή που μας πέρασε, πραγματοποιήσαμε την πρώτη ανάβασή μας, μετά την άρση των απαγορεύσεων λόγω του κορονοϊού. 11 άτομα ανέβηκαν από το καταφύγιο του συλλόγου στην κορυφή Κόκα που δεσπόζει πάνω από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2020#sigProGalleriad4d30e8879

Το Σαββατοκύριακο 15-16 πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στην Ευρυτανία με διανυκτέρευση στο Μικρό Χωριό. 30 περίπου άτομα αναχωρήσαμε στις 12 το πρωί του Σαββάτου με μικρό λεωφορείο και με Ι.Χ. και μέσω Προυσού (όπου επισκεφτήκαμε την Μαύρη Σπηλιά) φτάσαμε το απόγευμα και τακτοποιηθήκαμε στον ξενώνα “Ρίζωμα”. Την επόμενη μέρα μεταβήκαμε στο παλιό Μικρό Χωριό απ' όπου 20 άτομα θα ξεκινούσαμε για την ανάβαση στην κορυφή της Χελιδόνας (1.924 μ). Βαδίσαμε αρχικά στον χωματόδρομο που περνάει κάτω από την κατολίσθηση και συνεχίζει μέχρι ψηλά στο βουνό, μέσα στο υπέροχο ελατόδασος. Κάποια στιγμή βγήκαμε από τον δρόμο και πήραμε το μονοπάτι που είναι σηματοδοτημένο με κίτρινο χρώμα. Φτάσαμε στη βρύση "Ποτιστής" στα όρια του δάσους, όπου ήδη το τοπίο άρχισε να γίνεται ομιχλώδες και φάνηκαν και τα πρώτα χιόνια. Από εκεί και πάνω, η ορατότητα μειώνονταν συνεχώς, το χιόνι κάλυψε τα πάντα και ο αέρας φυσούσε δαιμονισμένα. Τελικά, 16 ορειβάτες φτάσαμε στην κορυφή όπου καθίσαμε πολύ λίγο αφού ο αέρας και το κρύο δεν μας άφηναν σε ησυχία. Γυρίσαμε από την ίδια διαδρομή και φτάσαμε ξανά στο παλιό Μικρό Χωριό μετά από 6 ώρες και 20 λεπτά συνολικής πορείας.

 Κείμενο - φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2020#sigProGalleriac455efd5b4

Go to top