Μια όμορφη έκπληξη ήταν η ανάβασή μας πάνω από το Τρίκλινο Βάλτου. Η κορυφή Ανδρώνης (1313 μ.) ορθώνεται πάνω από την νότια πλευρά της λίμνης Κρεμαστών και προσφέρει απεριόριστη θέα αποζημιώνοντας τον ορειβάτη για την μάλλον σκληρή προσπάθεια. Η ανάβαση γίνεται λίγο πάνω από το χωριό από τον Άγιο Σεραφείμ και το παλιό χωριό Πιανζα. Μαζευτήκαμε περίπου 15 άτομα στο Αγρίνιο και με την συνδρομή των αδερφών Σβερδίλα από το Τρίκλινο – που έχουν σηματοδοτήσει τη διαδρομή – ανεβήκαμε τελικά 11 άτομα στην κορυφή αφού κάποιοι τα παράτησαν λόγω ζέστης και απότομης ανηφόρας. Η διάρκεια ήταν περίπου 2 ώρες ανάβαση και άλλο τόσο κατάβαση. Στο τέλος απολαύσαμε τα ωραία εδέσματα στην τοπική ταβέρνα με γουρνοπούλα, ντόπιες πατάτες, ντομάτες, χορτόπιτα και καρυδόπιτα.

Κείμενο - φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοδουλάκης

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleria1d43ed3e9f

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου η εκδρομή μας στα Ζαγοροχώρια με μεγάλη συμμετοχή κόσμου με δύο λεωφορεία. Το Σάββατο διανυκτερεύσαμε στο Σκαμνέλι και την Κυριακή 15 ορειβάτες μας ανέβηκαν στην Γκούρα (2467 μ) μια από τις ψηλότερες κορυφές της Τύμφης. Οι υπόλοιποι της παρέας μας επισκέφτηκαν το Ηλιοχώρι και περπάτησαν τη διαδρομή μέχρι τους μαγευτικούς καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα.

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleria11106d23ab

Την περασμένη Κυριακή 28 Απριλίου, 6 ορειβάτες μας πραγματοποίησαν εξόρμηση στον Παρνασσό. Μια δυνατή εμπειρία, με εκκίνηση από τη θέση Μάννα πάνω από την Αράχωβα, πέρασμα από τα εντυπωσιακά βράχια και τα Χαμπίμπια, ανάβαση στις κορφές Τσάρκος (2416μ) και Λιάκουρα (2456 μ), επιστροφή από την Σιδηρόπορτα κάτω στην Αγία Κυριακή και τη Μάννα, ολοκληρώνοντας έτσι μια εντυπωσιακή κυκλική διάσχιση εννέα ωρών. Αέρας δυνατός και κρύος, χιόνι λίγο μόνο σε κάτι βορινές πλαγιές και δέος μέγα, για τους πέτρινους γίγαντες που φυλάνε το βουνό.

Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοδουλάκης, Τάκης Καραμήτσος

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleriafc4168d5ba

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου η καθιερωμένη διαδρομή Μαχά, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Παλιοί και νέοι φίλοι του συλλόγου, ανέβηκαν και φέτος στην ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού, τον Κατελάνο. Και του χρόνου ψηλά!

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleria49bf7e8dfd

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου κάναμε την εκδρομή μας στα Τζουμέρκα με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Η ορειβατική μας ομάδα πραγματοποίησε 8ωρη διάσχιση από τον Καταρράκτη μέχρι τα Θεοδώριανα με ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή, το Καταφίδι (2.393 μ.) Στην κορυφή, που απαιτούσε χειμερινό εξοπλισμό και εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις, ανέβηκαν 15 άτομα. Οι υπόλοιποι φίλοι μας που δεν ακολούθησαν στα δύσκολα, περπάτησαν για 3 ώρες στο πανέμορφο μονοπάτι της Βίδρας.

Φωτογραφίες: Μακροζαχόπουλος - Καραμήτσος

View the embedded image gallery online at:
https://www.eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleriaa388bc5be3

Go to top