Το Σαββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου έγινε η προγραμματισμένη διήμερη εκδρομή του Συλλόγου στον επιβλητικό ορεινό όγκο των Βαρδουσίων.

Στόχος της πρώτης ημέρας ήταν η προώθηση της ομάδας στο καταφύγιο της ΕΟΟΑ στη θέση Πιτιμάλικο σε υψόμετρο 2000μ.Λόγω της μεγάλης ποσότητας φρέσκου χιονιού (ο χειμώνας φέτος «φάνηκε» περισσότερο μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου με αρκετές ποσότητες χιονιού) τα αυτοκίνητα έφτασαν μέχρι την περιοχή του Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια η ανάβαση έγινε είτε με τα πόδια, είτε με ορειβατικά σκι από μέλη της ομάδας.

Οι καιρικές συνθήκες αρκετά χειμερινές για την εποχή, με χαμηλή ορατότητα, ΒΑ άνεμο, ελαφρά χιονόπτωση και χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες.Το απόγευμα της ίδιας μέρας έξω από το δεύτερο καταφύγιο του ΠΟΑ που βρίσκεται λίγο πιο ψηλά έγινε εξάσκηση στην κατασκευή χιονότρυπας (κατασκευή μέσα στο χιόνι «καταφυγίου» για διανυκτέρευση, σαν μέθοδο επιβίωσης σε περίπτωση ανάγκης).

Την δεύτερη μέρα λόγω της επιδείνωσης του καιρού αποφασίστηκε η ματαίωση της προγραμματισμένης ανάβασης στην κορυφή Κόρακας και η γρήγορη συντονισμένη επιστροφή στην βάση μας.

Προηγήθηκε τις πρωινές ώρες άσκηση στην κίνηση σχοινοσυντροφιάς σε χιονισμένο πεδίο και η διάσωση εγκλωβισμένου από χιονοστιβάδα με την χρήση φορητών πομποδεκτών.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 17 μέλη του Συλλόγου.

Φωτογραφίες: Νίκος Μπαρούτης

Φωτογραφίες: Νεκταρία Κάβουρα