Ανάβαση στο Λαμπίρι
Ανάβαση στην Ντόμη 3-2-2013
Χορός του συλλόγου 22-2-2013
Κοπή πίτας από τον πρόεδρο Χρήστο Χατζή
Από την ανάβαση στο Τρίκορφο
Στο Καυκί Ευρυτανίας
Στη βρύση στην διαδρομή προς το καταφύγιο της Αστράκας, Φωτο: Δημήτρης Κιτσόπουλος
Στις κολυμβήθρες στο Πάπιγκο. Φωτο: Ορέστης Παπαχαραλάμπους
Αρίστη Φωτο: Γεωργία Χατζηγιάννη
Γέφυρα Κλειδωνιάς Φωτο: Πάνος Καλτσάς
Διαδρομή Μαχά 21 Απριλίου 2013
Ανάβαση στην Τριανταφυλλιά 12 Μαϊου 2013 Φωτο: Δημήτρης Σαρρής
Ανάβαση στον Κόζιακα 19 Μαϊου 2013 Φωτο: Πάνος Καλτσάς
Ανάβαση στο Μύτικα (Ολυμπος) 23 Ιουνίου 2013 Φωτο: Κώστας Παππάς
Ολυμπος 23 Ιουνίου 2013 Φωτο: Πάνος Καλτσάς

Ανακοίνωση για τη σελίδα μας στο Facebook

Σας ενημερώνουμε ότι η παρουσία του συλλόγου μας στο Facebook γίνεται πλέον με σελίδα η οποία φέρει το όνομα Ελληνικος Ορειβατικος Συλλογος Αγρινιου.

Μπορείτε να την επισκευθείτε πατώντας εδώ!

Πρόγραμμα Εκδρομής Άνδρου

17-20/06/2016

 

Aναχώρηση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 11.30 το πρωί από τον παλιό σταθμό των τρένων. Οι εκδρομείς θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον ένα τέταρτο νωρίτερα στο σημείο αναχώρησης. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας από όπου και η αναχώρηση για την Άνδρο, του 1ου λεωφορείου από την Ραφήνα στις 17:30, και του 2ου στις 18:30. Μετά από 2 ώρες φτάνουμε στο λιμάνι της Άνδρου, Γαύριο, και από εκεί μετάβαση του 1ου λεωφορείου στη χώρα της Άνδρου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  «Ροδαυγή». Οι επιβάτες του 2ου λεωφορείου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Σάριζα στην Αποικία (περίπου 4 χλμ από την χώρα της Άνδρου).

1η μέρα: Σάββατο :

Η ορειβατική ομάδα θα αναχωρήσει πρωί για την διαδρομή Χώρα-Στραπουργιές-Αποικία-Βουρκωτή και τερματισμό Άχλα ή Γιάλια, ανάλογα με τις συνθήκες. Μια όμορφη διαδρομή 17χμ. με 20χμ.

Η 2η ομάδα θα κάνει μια διαδρομή 5χμ. -6χμ. περίπου 2 ώρες, Χώρα-Λιβάδεια-Χώρα.

Απόγευμα: επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης .

2η μέρα: Κυριακή:

Για τους πεζοπόρους, αναχώρηση το πρωί, περίπου 9.00 από την Χώρα με προορισμό την Μονή  Παναχράντου, μια διαδρομή 11χμ. περίπου 3 ώρες. Οι υπόλοιποι θα υποχωρήσουν για την Μονή περίπου στις 12.00. Επίσκεψη και ξενάγηση στο μοναστήρι και επιστροφή με τα λεωφορεία στην Χώρα.

Απόγευμα: επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και στη Χώρα της Άνδρου.

Βράδυ: Επίσκεψη με τα λεωφορεία στο Μπατσί για φαγητό .

3η μέρα: Δευτέρα:

Ελεύθερο πρόγραμμα στην Χώρα της Άνδρου και αναχώρηση 13.00 για Γαύριο. Αναχώρηση πλοίου για Ραφήνα στις 14.45.

Το πρόγραμμα των διαδρομών, όπως και οι επισκέψεις στα μουσεία μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τις συνθήκες ή τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων.

Αρχηγοί: Γκούρλιας Δημήτρης τηλ. 6933404070

               Νταούλης Βασίλης      τηλ. 6947220731

 Καγιάκ στην Τριχωνίδα

 

 Την Κυριακή 12 Ιουνίου ο ΕΟΣ Αγρινίου έρχεται σε επαφή και με το υδάτινο στοιχείο οργανώνοντας διαδρομή με καγιάκ στην λίμνη Τριχωνίδα. Μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους, υπό την καθοδήγηση έμπειρων ατόμων, να πλεύσουν στα νερά της λίμνης. Για όσους δεν διαθέτουν καγιάκ δίνεται η δυνατότητα ενοικίασης, χρειάζεται έτσι έγκυρη ενημέρωση για να προχωρήσουμε σύντομα στην ενοικίασή τους.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στα γραφεία του Συλλόγου Πραίδου 20,καθημερινά από 20.30-22.00 και στο κιν. 6936734481 κ. Φ.Βαλατσός και σταθ. 2641045512.

Την Κυριακή 15 του Μάη τριάντα έξι μέλη αλλά και φίλοι του Ε.Ο.Σ. Αγρινίου πραγματοποίησαν πεζοπορία στον Αράκυνθο, το πανέμορφο βουνό  στα νότια της Τριχωνίδας, που για τη μεγάλη του οικολογική αξία  μαζί με το φαράγγι της Κλεισούρας είναι ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000.

Αρχηγός της εκδρομής ένας πολύ καλός γνώστης της περιοχής, ο αγαπητός από όλους για την ευγένεια και τη διάθεσή του για προσφορά Θανάσης Πελεκάνος. Ξεκινώντας λίγο πιο πάνω από το Άνω Κεράσοβο, κινηθήκαμε ανατολικά και ακολουθήσαμε τη διαδρομή «Πλάκες». Τα δάση με τις βελανιδιές, τα φρύγανα, τα πουρνάρια και οι κουμαριές αλλά και τα καταπράσινα χαλιά από φτέρες χόρταιναν τα μάτια μας και γαλήνευαν την ψυχή μας. Το μονοπάτι που ακολουθήσαμε ήταν αρκετά εύκολο με μια μικρή αλλά σύντομη δόση δυσκολίας που ενθουσίασε ιδιαίτερα τους πέντε μικρούς πεζοπόρους της ομάδας.

Μετά από δυόμισι ώρες πορείας και πολύ ικανοποιητικό ρυθμό φτάσαμε στην κορυφή του βουνού, το Γρεβενό σε υψόμετρο 984 μέτρων. Η θέα από κει ψηλά μοναδική, με το Μεσολόγγι και τη λιμνοθάλασσα μπροστά μας και στο βάθος το Ιόνιο και κάποια από τα νησιά του.

Μετά από ολιγόλεπτη ξεκούραση και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, πήραμε τον δρόμο του γυρισμού.Aυτή τη φορά ακολουθήσαμε άλλη διαδρομή στο μεγαλύτερο τμήμα της σε ασφάλτινο δρόμο, που δεν ήταν ευχάριστος για πολλούς από μας αλλά ήταν απαραίτητος για κάποιους ασυνήθιστους στο περπάτημα που ζήτησαν έναν πιο ξεκούραστογια εκείνους τρόπο επιστροφής και οι υπόλοιποι το σεβαστήκαμε.Έπειτα από πέντε συνολικά ώρες επιστρέψαμε στο σημείο εκκίνησης, όλοι ικανοποιημένοι από την πραγματικά καλοοργανωμένη αυτή πεζοπορία στον πανέμορφο Αράκυνθο.

Ρ.Κατσιγιάννη

 

  Ο ΕΟΣ Αγρινίου πραγματοποιεί για φέτος την άνοιξη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων για τα μέλη του.

 Η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου αρχαρίων παρέχει όλες τις γνώσεις που απαιτεί η ασφαλής ενασχόληση με την αναρρίχηση που διεξάγεται σε οργανωμένα πεδία. Επίσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιούν αναβάσεις σε βουνά με τεχνικές δυσκολίες (χειμώνα ή καλοκαίρι) αλλά και για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αναρρίχηση βράχου ως ξεχωριστό άθλημα (αθλητική αναρρίχηση).

 Οι τιμές για τη σχολή κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με λίστα μαθημάτων, προυποθέσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε άλλη απορία : γραφεία Συλλόγου Πραίδου 20, Αγρίνιο , τηλ σταθ. 2641045512 , κιν. 6974004783 κ. Ροδίτης Ν. 

Κύλιση στην Αρχή