Ανάβαση στο Λαμπίρι
Ανάβαση στην Ντόμη 3-2-2013
Χορός του συλλόγου 22-2-2013
Κοπή πίτας από τον πρόεδρο Χρήστο Χατζή
Από την ανάβαση στο Τρίκορφο
Στο Καυκί Ευρυτανίας
Στη βρύση στην διαδρομή προς το καταφύγιο της Αστράκας, Φωτο: Δημήτρης Κιτσόπουλος
Στις κολυμβήθρες στο Πάπιγκο. Φωτο: Ορέστης Παπαχαραλάμπους
Αρίστη Φωτο: Γεωργία Χατζηγιάννη
Γέφυρα Κλειδωνιάς Φωτο: Πάνος Καλτσάς
Διαδρομή Μαχά 21 Απριλίου 2013
Ανάβαση στην Τριανταφυλλιά 12 Μαϊου 2013 Φωτο: Δημήτρης Σαρρής
Ανάβαση στον Κόζιακα 19 Μαϊου 2013 Φωτο: Πάνος Καλτσάς
Ανάβαση στο Μύτικα (Ολυμπος) 23 Ιουνίου 2013 Φωτο: Κώστας Παππάς
Ολυμπος 23 Ιουνίου 2013 Φωτο: Πάνος Καλτσάς

Ανακοίνωση για τη σελίδα μας στο Facebook

Σας ενημερώνουμε ότι η παρουσία του συλλόγου μας στο Facebook γίνεται πλέον με σελίδα η οποία φέρει το όνομα Ελληνικος Ορειβατικος Συλλογος Αγρινιου.

Μπορείτε να την επισκευθείτε πατώντας εδώ!

  Το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη ο ΕΟΣ Αγρινίου διοργανώνει ανάβαση στον Όλυμπο. Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη το πρωί στις 11 και άφιξη στο Διόν. Θα υπάρξουν 2 ομάδες ορειβατικές, η πρώτη ομάδα θα κάνει την κόψη Μπαρμπαλά ενώ η δεύτερη θα ανέβει στο οροπέδιο των Μουσών από το μονοπάτι της Πετρόστρουγκας. Πιο αναλυτικά:

  1η ομάδα: Άφιξη στο Διόν και μετά από δίωρη πορεία φτάνει στο καταφύγιο Κρεβάτια όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση. Το επόμενο πρωί αναχώρηση για την κόψη Μπαρμπαλά και από εκεί στο οροπέδιο των Μουσών οπού θα βρεθεί με την άλλη ομάδα και διανυκτέρευση στο καταφύγιο Γ. Αποστολίδης.

  2η ομάδα: Άφιξη στο Διόν και ακολουθεί το μονοπάτι της Πετρόστρουγκας και η διανυκτέρευση θα γίνει είτε στο καταφύγιο Μπουντόλα ή στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Την επόμενη ημέρα ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών οπού θα βρεθεί με την άλλη ομάδα και διανυκτέρευση στο καταφύγιο Γ. Αποστολίδης.

  Την Κυριακή το πρωί ανάβαση για όποιον επιθυμεί στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, αυτή του Μύτικα και επιστροφή από τα Ζωνάρια-Πριόνια.

  Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις στα γραφεία του συλλόγου Πραίδου 20, τηλ. 2641045512 καθημερινές από 20.00-22.00 και στο κινητό 6947220731.

p1ao9jfinn9va13up1lmb1d1o2qu4

Το τελευταίο διάστημα αναρριχητές του ΕΟΣ Αγρινίου οργάνωσαν και ασφάλισαν το αναρριχητικό πεδίο “Βούλκος Καμηλαύκας”, το οποίο βρίσκεται 1χμ. από τον Μύτικα προς την Πάλαιρο. Ο ΕΟΣ Αγρινίου λοιπόν διοργανώνει ένα καλοκαιρινό εορταστικό τριήμερο στον Μύτικα από τις 26-28 Αυγούστου. Σκοπός είναι να γίνει όσο το δυνατό πιο γνωστό το πεδίο τόσο στην αναρριχητική κοινότητα, αφού περιλαμβάνει αρκετές διαδρομές βαθμού δυσκολίας από 5b εώς 7c+ και όλες ασφαλισμένες , όσο και στους φυσιολάτρες- πεζοπόρους αφού βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον , που δένει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των πεύκων του Καλάμου και το γκρι των βράχων.

 Το πρόγραμμα του τριημέρου θα περιλαμβάνει τα εξής:

Παρασκευή 26/8: Αναχώρηση το μεσημέρι και άφιξη στον Μύτικα όπου θα κατασκηνώσουμε στην μεγάλη παραλία του Μύτικα, κοντά στο κέντρο “Δελφίνια”. Για όσους επιθυμούν δωμάτιο  υπάρχει και αυτή η δυνατότητα έπειτα από συνεννόηση με τον ΕΟΣ. Το απόγευμα μπάνιο στα όμορφα νερά του Μύτικα και ακολουθεί δείπνο ελεύθερα τόσο μέσα στις ταβέρνες του Μύτικα όσο και στις ταβέρνες της παραλίας.

Σάββατο 27/8:  Το πρωί μπάνιο στις παραλίες του Μύτικα και σε άλλες γύρω από αυτόν. Υπάρχει και η δυνατότητα επίσκεψης στο καταπράσινο νησί του Καλάμου για μπανάκι και φαγητό μεσημεριανό με το καραβάκι της γραμμής, το οποίο αναχωρεί από τον Μύτικα στις 11.00 το πρωί και επιστρέφει στις 14.15 ή και στις 17.30 (=κόστος εισιτηρίου με επιστροφή 8 ευρώ).

  Το απόγευμα από τις 17.00 και μετά αναχώρηση για το αναρριχητικό πεδίο. Εκεί θα υπάρξει μια ξενάγηση στο πεδίο και όποιος θέλει μπορεί να κάνει αναρρίχηση, ακόμη και παιδιά, διαφορετικά  μπορεί να κάνει μια απλή πεζοπορική διαδρομή στο πετρόχτιστο μονοπάτι της αρχαίας Αλυζίας διάρκειας 2 ωρών. Το μονοπάτι ξεκινά από το πεδίο, ακολουθεί κυκλική διαδρομή στο βουνό Τσέρεκας και καταλήγει πάλι στο πεδίο.

  Στη συνέχεια στο χώρο της κατασκήνωσης στο κέντρο “Δελφίνια” θα ακολουθήσει γλέντι.

Κυριακή 28/8:  Μπάνιο στο Μύτικα και για όσους δεν προλάβουν το Σάββατο μπορούν να επισκεφτούν τον Κάλαμο. Από το μεσημέρι και μετά αναχώρηση.

 Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στα τηλέφωνα : Βασίλης 6947220731 και Πηγή 6944116166.

 p1ambnql42hke1q1f1gnh1e4cpl4

 Στην δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μύτικα τα δύο τελευταία χρόνια γίνονται αξιόλογες προσπάθειες συντήρησης κάποιων αναρριχητικών διαδρομών και ανοίγματος καινούριων διαδρομών.

 Στο βράχινο ασβεστολιθικό όγκο που διαθέτει η περιοχή, κατάλληλο για αναρρίχηση υπάρχουν τόσο sport διαδρομές όσο και διαδρομές πολλαπλών σκοινιών. Συνολικά υπάρχουν 15 διαδρομές μονών σχοινιών και 2 πολλαπλών σκοινιών (trand). Βύσματα και πλακέτες είναι όλα καινούρια. Ο βαθμός δυσκολίας ποικίλει, εύκολες διαδρομές βαθμού 5b και πιο δύσκολες βαθμού 7c+, οπότε η περιοχή είναι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για πιο ‘ψημένους’ αναρριχητές.

 Κατάλληλη ώρα για αναρρίχηση το καλοκαίρι είναι από τις 3 το μεσημέρι και μετά που δεν έχει ήλιο και το μέρος δροσίζεται, οπότε μπορεί να επωφεληθεί κάποιος το πρωινό του για να κάνει μπάνιο στην θάλασσα, και τον χειμώνα η καλύτερη ώρα είναι από 9 το πρωί και μετά που τα βράχια είναι ζεστά και το απόγευμα κάποιος μπορεί να επισκεφτεί διάφορα χωριά της περιοχής . Η θέα είναι φανταστική, το όμορφο πράσινο νησί του Καλάμου και το μπλε της θάλασσας ενώνονται και χαρίζουν μια μαγευτική εικόνα και ατμόσφαιρα. Ωστόσο χρειάζεται βοήθεια και ενίσχυση και από άλλα άτομα για να ανοιχτούν και άλλες διαδρομές.

 Είναι ένα αρκετά υποσχόμενο μέρος και καλό θα ήταν να το αναδείξουμε!

Πληροφορίες πρόσβασης στην περιοχή:

Από Αγρίνιο: Την γνωστή, για όλους τους Αγρινιώτες, διαδρομή για τον Μύτικα και όταν φτάσετε στην διασταύρωση Μύτικα - Πάλαιρος ακολουθείτε τον δρόμο για Πάλαιρο, αμέσως μετά τις ιχθυοκαλλιέργειες ( 100 μ) υπάρχει χώρος για παρκινγκ στα δεξιά σας κάτω από το πεδίο

Από Αθήνα, Πάτρα: Ακολουθείτε τον οδικό άξονα Αντιρρίου- Ιωαννίνων, μετά το Μεσολόγγι στην διασταύρωση του Αιτωλικού, στρίβετε στο Αιτωλικό και ακολουθείται τον δρόμο για τον Αστακό. Από τον Αστακό συνεχίζεται για τον Μύτικα και εκεί όταν φτάσετε στην διασταύρωση Μύτικα - Πάλαιρος ακολουθείτε τον δρόμο για Πάλαιρο, αμέσως μετά τις ιχθυοκαλλιέργειες ( 100 μ) υπάρχει χώρος για παρκινγκ στα δεξιά σας κάτω από το πεδίο.

Από Ιωάννινα: Ακολουθείται τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Πρέβεζας και από το Άκτιο συνεχίζεται για την Βόνιτσα. Από την Βόνιτσα συνεχίζεται για Πάλαιρο - Μυτικα από εκείμετά από περίπου 20 χιλιόμετρα σε χαρακτηριστική μεγάλη αριστερή στροφή όπου και αντικρύζουμε το Μυτικα και τις ιχθυοκαλλιέργειες ) υπάρχει χώρος για παρκινγκ στα αριστερά σας κάτω από το πεδίο. 

Κείμενο: Πηγή Κρικοχωρίτη

Α/Α ΟΝΟΜΑ  ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ
1 Η μετά πάθους αφοσίωση projekt 32m
2 Με το χέρι στην καρδιά 5c+ 35m
3 Αρχαίων Έρωτες 6a 25m
4 Σεληνόφως 5c 25m
5 Κυναίγειρος 6b 20m
6 12 άθλοι  του Ηρακλέος 6a+ 28m
7 Αλυττίαν 5c+ 33m
8 Ικάριος 6a 33m
9 Ελβετικό Τυρί 6a 33m
10 Θύρρειον Ταυρίσκος 6c 33m
11 Αλυζεύς 6c+ 33m
11a  Αλυζεύς extension 6c 20m
12 Ψυχανέμισμα 6c+ 33m
12 Ψυχανέμισμα extesion 6b+ 20m
13 Απολλώνια Ημέρα 7b+ 30m
14 Δάμων και Φιντίας projekt (7b+?) 23m
15 Λεόντιος Δρόμος 7a+ 23m

Πρόγραμμα Εκδρομής Άνδρου

17-20/06/2016

 

Aναχώρηση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 11.30 το πρωί από τον παλιό σταθμό των τρένων. Οι εκδρομείς θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον ένα τέταρτο νωρίτερα στο σημείο αναχώρησης. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας από όπου και η αναχώρηση για την Άνδρο, του 1ου λεωφορείου από την Ραφήνα στις 17:30, και του 2ου στις 18:30. Μετά από 2 ώρες φτάνουμε στο λιμάνι της Άνδρου, Γαύριο, και από εκεί μετάβαση του 1ου λεωφορείου στη χώρα της Άνδρου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  «Ροδαυγή». Οι επιβάτες του 2ου λεωφορείου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Σάριζα στην Αποικία (περίπου 4 χλμ από την χώρα της Άνδρου).

1η μέρα: Σάββατο :

Η ορειβατική ομάδα θα αναχωρήσει πρωί για την διαδρομή Χώρα-Στραπουργιές-Αποικία-Βουρκωτή και τερματισμό Άχλα ή Γιάλια, ανάλογα με τις συνθήκες. Μια όμορφη διαδρομή 17χμ. με 20χμ.

Η 2η ομάδα θα κάνει μια διαδρομή 5χμ. -6χμ. περίπου 2 ώρες, Χώρα-Λιβάδεια-Χώρα.

Απόγευμα: επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης .

2η μέρα: Κυριακή:

Για τους πεζοπόρους, αναχώρηση το πρωί, περίπου 9.00 από την Χώρα με προορισμό την Μονή  Παναχράντου, μια διαδρομή 11χμ. περίπου 3 ώρες. Οι υπόλοιποι θα υποχωρήσουν για την Μονή περίπου στις 12.00. Επίσκεψη και ξενάγηση στο μοναστήρι και επιστροφή με τα λεωφορεία στην Χώρα.

Απόγευμα: επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και στη Χώρα της Άνδρου.

Βράδυ: Επίσκεψη με τα λεωφορεία στο Μπατσί για φαγητό .

3η μέρα: Δευτέρα:

Ελεύθερο πρόγραμμα στην Χώρα της Άνδρου και αναχώρηση 13.00 για Γαύριο. Αναχώρηση πλοίου για Ραφήνα στις 14.45.

Το πρόγραμμα των διαδρομών, όπως και οι επισκέψεις στα μουσεία μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τις συνθήκες ή τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων.

Αρχηγοί: Γκούρλιας Δημήτρης τηλ. 6933404070

               Νταούλης Βασίλης      τηλ. 6947220731

Κύλιση στην Αρχή