Ανάβαση στο Λαμπίρι
Ανάβαση στην Ντόμη 3-2-2013
Χορός του συλλόγου 22-2-2013
Κοπή πίτας από τον πρόεδρο Χρήστο Χατζή
Από την ανάβαση στο Τρίκορφο
Στο Καυκί Ευρυτανίας
Στη βρύση στην διαδρομή προς το καταφύγιο της Αστράκας, Φωτο: Δημήτρης Κιτσόπουλος
Στις κολυμβήθρες στο Πάπιγκο. Φωτο: Ορέστης Παπαχαραλάμπους
Αρίστη Φωτο: Γεωργία Χατζηγιάννη
Γέφυρα Κλειδωνιάς Φωτο: Πάνος Καλτσάς
Διαδρομή Μαχά 21 Απριλίου 2013
Ανάβαση στην Τριανταφυλλιά 12 Μαϊου 2013 Φωτο: Δημήτρης Σαρρής
Ανάβαση στον Κόζιακα 19 Μαϊου 2013 Φωτο: Πάνος Καλτσάς
Ανάβαση στο Μύτικα (Ολυμπος) 23 Ιουνίου 2013 Φωτο: Κώστας Παππάς
Ολυμπος 23 Ιουνίου 2013 Φωτο: Πάνος Καλτσάς

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ανακοινώνεται ότι η πίστα στα γραφεία του συλλόγου λειτουργεί για τα παιδιά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-19.00 και για τα ενήλικα μέλη του συλλόγου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19.00 - 22.00. 

Ανακοίνωση για τη σελίδα μας στο Facebook

Σας ενημερώνουμε ότι η παρουσία του συλλόγου μας στο Facebook γίνεται πλέον με σελίδα η οποία φέρει το όνομα Ελληνικος Ορειβατικος Συλλογος Αγρινιου.

Μπορείτε να την επισκευθείτε πατώντας εδώ!

Την Κυριακή 15 του Μάη τριάντα έξι μέλη αλλά και φίλοι του Ε.Ο.Σ. Αγρινίου πραγματοποίησαν πεζοπορία στον Αράκυνθο, το πανέμορφο βουνό  στα νότια της Τριχωνίδας, που για τη μεγάλη του οικολογική αξία  μαζί με το φαράγγι της Κλεισούρας είναι ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000.

Αρχηγός της εκδρομής ένας πολύ καλός γνώστης της περιοχής, ο αγαπητός από όλους για την ευγένεια και τη διάθεσή του για προσφορά Θανάσης Πελεκάνος. Ξεκινώντας λίγο πιο πάνω από το Άνω Κεράσοβο, κινηθήκαμε ανατολικά και ακολουθήσαμε τη διαδρομή «Πλάκες». Τα δάση με τις βελανιδιές, τα φρύγανα, τα πουρνάρια και οι κουμαριές αλλά και τα καταπράσινα χαλιά από φτέρες χόρταιναν τα μάτια μας και γαλήνευαν την ψυχή μας. Το μονοπάτι που ακολουθήσαμε ήταν αρκετά εύκολο με μια μικρή αλλά σύντομη δόση δυσκολίας που ενθουσίασε ιδιαίτερα τους πέντε μικρούς πεζοπόρους της ομάδας.

Μετά από δυόμισι ώρες πορείας και πολύ ικανοποιητικό ρυθμό φτάσαμε στην κορυφή του βουνού, το Γρεβενό σε υψόμετρο 984 μέτρων. Η θέα από κει ψηλά μοναδική, με το Μεσολόγγι και τη λιμνοθάλασσα μπροστά μας και στο βάθος το Ιόνιο και κάποια από τα νησιά του.

Μετά από ολιγόλεπτη ξεκούραση και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, πήραμε τον δρόμο του γυρισμού.Aυτή τη φορά ακολουθήσαμε άλλη διαδρομή στο μεγαλύτερο τμήμα της σε ασφάλτινο δρόμο, που δεν ήταν ευχάριστος για πολλούς από μας αλλά ήταν απαραίτητος για κάποιους ασυνήθιστους στο περπάτημα που ζήτησαν έναν πιο ξεκούραστογια εκείνους τρόπο επιστροφής και οι υπόλοιποι το σεβαστήκαμε.Έπειτα από πέντε συνολικά ώρες επιστρέψαμε στο σημείο εκκίνησης, όλοι ικανοποιημένοι από την πραγματικά καλοοργανωμένη αυτή πεζοπορία στον πανέμορφο Αράκυνθο.

Ρ.Κατσιγιάννη

 

  Ο ΕΟΣ Αγρινίου πραγματοποιεί για φέτος την άνοιξη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων για τα μέλη του.

 Η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου αρχαρίων παρέχει όλες τις γνώσεις που απαιτεί η ασφαλής ενασχόληση με την αναρρίχηση που διεξάγεται σε οργανωμένα πεδία. Επίσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιούν αναβάσεις σε βουνά με τεχνικές δυσκολίες (χειμώνα ή καλοκαίρι) αλλά και για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αναρρίχηση βράχου ως ξεχωριστό άθλημα (αθλητική αναρρίχηση).

 Οι τιμές για τη σχολή κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με λίστα μαθημάτων, προυποθέσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε άλλη απορία : γραφεία Συλλόγου Πραίδου 20, Αγρίνιο , τηλ σταθ. 2641045512 , κιν. 6974004783 κ. Ροδίτης Ν. 

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ , 28-29 ΜΑΙΟΥ

  Ο ΕΟΣ Αγρινίου το διήμερο 28-29 Μαίου διοργανώνει ανάβαση στα Τζουμέρκα.

   Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει αναχώρηση το Σάββατο για Μελισσουργούς όπου και η διαμονή στο καταφύγιο των Μελισσουργών , σε δωμάτιο ή και σε σκηνή . Την Κυριακή θα υπάρξουν 2 ομάδες , η μία θα πραγματοποιήσει πολύωρη διάσχιση από τους Μελισσουργούς στον Κρυάκουρα ενώ η άλλη μια πεζοπορική διαδρομή από το Καταφύγιο των Μελισσουργών- Καταρράκτες – Καταφύγιο Πραμάντων.

   Πληροφορίες όπως ώρα αναχώρησης, υλικά που θα χρειαστούν, διαμονή, μετακίνηση κ.α. και δηλώσεις συμμετοχής στον σύλλογο: Πραίδου 20 Αγρίνιο, τηλ. 2641045512 ώρες 20.00-22.00 καθημερινά και κιν. 6947220731.

Το  4ήμερο του Αγίου – Πνεύματος, 17-20 Ιούνη 2016 ο ΕΟΣ Αγρινίου διοργανώνει εκδρομή στο νησί της Άνδρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες ποικίλου ενδιαφέροντος. Η πεζοπορική ομάδα θα έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί τα πετρόκτιστα μονοπάτια της Άνδρου, τα οποία καταλήγουν στις παραλίες και έτσι επωφελούνται και μπάνιου καθώς και επίσκεψη στους υπέροχους καταρράχτες.

Η τουριστική ομάδα θα ακολουθήσει διαφορετικό πρόγραμμα,δηλαδή επίσκεψη στην χώρα της Άνδρου με τα υπέροχα μουσεία και βόλτες στο κοσμοπολίτικο Μπατσί. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε δωμάτια της χώρας της Άνδρου.

   Δηλώσεις συμμετοχής όσο το δυνατόν πιο σύντομα στα γραφεία του Συλλόγου καθώς και στα τηλέφωνα 2641045512 καθημερινές από 20.30-22.00 και στο 6947220731. Περαιτέρω πληροφορίες στα παραπάνω τηλέφωνα όπως και στα γραφεία του Συλλόγου. 

Κύλιση στην Αρχή